Lämmittely ennen treeniä
Muista tehdä hyvä lämmittely ennen treeniä. Lämmittelyn tarkoitus on herättää kehon hermolihasjärjestelmä, käynnistää hengitys- ja verenkiertoelimistö ja lämmitellä kudokset tulevaa treeniä varten. Treenissä käytettävien lihasten ja tukilihasten kevyt herättely lämmittelyn avulla edesauttaa, ettei treenin aikana tule niin herkästi venähdyksiä.
Katso videolta helppo alkulämmittely liike hulavanteella. Hyvää lämmittelyä on myös kävely tai paikoillaan askellus. Jaloissa ja kyljissä on hyvä tuntua pieni lämpö ennen treenin aloittamista.
Ota hulavanteesta kiinni molemmilla käsillä ja tuo se eteesi vaakatasoon. Lähde viemään hulavannetta kevyesti puolelta toiselle. Tee samalla painonsiirtoja jalalta toiselle. Vastakkaisen jalan kantapää nousee aina ilmaan, näin polviin ei tule rasittavaa vääntöliikettä. Tee liikettä muutaman minuutin ajan, kunnes tunnet pientä lämpöä kyljissä ja jaloissa.
Hulavanteen pyöritys tekniikka 1
Hulavanteen pyöritykseen ei ole yhtä oikeaa tapaa. Mikäli saat vanteen pyörimään ja se ei aiheuta kipua tai mustelmia, niin silloin olet löytänyt itsellesi sopivan tavan pyörittää hulavannetta.
Alla olevilta videoilta saat vinkkejä siihen, miten hulavanteen pyörityksen harjoitteleminen kannattaa aloittaa. Lantion ja jalkojen liikkeet kannattaa aina pitää mahdollisimman pienenä. Etenkin silloin on pieni liike tärkeää, jos vasta harjoittelet vanteen pyöritystä. Liian iso lantion tai jalkojen liike on yleisin syy siihen, miksi hulavanteen pyöritys ei onnistu.
Ota ensiksi hartioiden levyinen haara-asento. Tuo hulavanne vaakatasoon vyötäröllesi ja paina vanne kiinni selkään. Anna vanteelle kunnon alkuvauhti taaemmalla kädelläsi. Tee lantiollasi pientä, edestakaista liikettä sivusuunnassa.
Harjoittele, vain siten oppii! Katso alempaa myös toinen hulavanteen pyöritys ohje.
Hulavanteen pyöritys tekniikka 2
Katso alla olevalta videolta toinen tapa pyörittää hulavannetta. Kokeile kumpi on sinulle parempi tyyli.
Pidä oikea jalka tukevasti edessä ja vasen jalka taaempana. Kantapää voi olla ilmassa taaemmalla jalalla. Pidä molemmat polvet hieman koukussa.
Nosta hulavanne vaakatasoon vyötärön korkeudelle ja paina vannetta selkääsi vasten. Anna hulavanteelle kunnon alkuvauhti ja ala tehdä pientä edestakaista liikettä jalkojen suuntaisesti, eli edestä taaksepäin.
Voit myös koittaa tehdä jaloilla pientä painonsiirtoa. Toisilla on helpompi pyörittää vannetta molemmat kantapäät maassa. Kokeile eri vaihtoehtoja.
Mikäli pyöritys ei onnistu, niin kannattaa koittaa vaihtaa vanteen pyöritys suuntaa. Suurimmalle osalle on helpointa pyörittää vannetta vasemmalta oikealle, mutta kokeilemalla selvität, kumpi on sinulle helpompi pyörityssuunta.
Miksi hulavanteen pyöritys ei onnistu?
Älä lannistu, jos vanteen pyörittäminen ei heti onnistu. Vain harjoittelemalla voi oppia!
Liian iso liike tai väärä pyörityssuunta alkuun ovat yleisimmät syyt siihen, miksi hulavanteen pyöritys ei onnistu. Tee keskivartalollasi sekä jaloillasi vain ihan pientä liikettä. Kokeile myös vaihtaa vanteen pyörityssuuntaa. Aluksi toinen suunta on huomattavasti toista helpompi. Yleensä vasemmalta oikealle suuntautuva pyörittäminen on helpompaa. Mikäli näin ei ole kohdallasi, niin vaihda suuntaa. Kokeile rohkeasti eri tyylejä.
Mikäli yhä tuntuu, ettei pyörittäminen onnistu, niin kannattaa pysäyttää kaikki liike ja tunnustella vain hulavanteen omaa pyörimisliikettä. Näin kehosi oppii paremmin vanteen liikkeen rytmin ja siihen on helpompi päästä mukaan.
Tee näin: Nosta hulavanne vaakatasoon vyötärön korkeudelle. Pidä vannetta kiinni selässä. Anna vanteelle kunnon alkuvauhti. Eli alku on aivan sama, kuin normaalisti. Älä kuitenkaan ala tehdä mitään liikettä. Seiso suorana ja anna vanteen tippua maahan omineen. Näin kehosi tuntee vanteen luonnollisen liikkeen kehoasi myöten ennen sen maahan tippumista. Tämän jälkeen on helpompi palata opettelemaan pienen sivuttaissuuntaisen tai edestä taaksepäin suuntautuvan liikeen tekemistä, jonka avulla vanne jatkaa pyörimistään.
Kun perustekniikka on ensin hallussa, niin sen jälkeen kannattaa opetella molemmat hulavanteen pyörityssuunnat. Molempiin suuntiin pyörittäminen tekee treenistä monipuolisempaa ja antaa kehon lihaksille tasapuolista rasitusta. Tällä tavoin saa parempia tuloksia ja välttää venähdykset tai muut rasitukset. Muista myös tarvittava lepo treenipäivien välillä.
Kommentointi on suljettu.